Blog
22.06.2021.

GOSH MINERALNI PUDER

GOSH MINERALNI PUDER

 

Učiniti da vaša koža izgleda besprekorno, a prirodno je lakše nego što mislite. Sve što vam treba je Gosh mineralni puder. Njegova pero lagana tekstura se lepo prijanja uz vašu kožu i stapa se sa vašom podlogom za trenutno matiranje, ujednačavanje tona kože i usavršavanje celokupnog izgleda.

 

 

Šta je to mineralna šminka, od čega se sastoji?

Samo ime nam donekle otkriva sastav ovih proizvoda – mineralna kozmetika sadrži minerale kao što su oksidi gvožđa, cinka i titanujuma. Ovi minerali su sprašeni u veoma fini prah, koji ne sadrži mnoge sastojke koji se nalaze u drugim, ’tradicionalnim’ proizvodima. Zapravo, i obična šminka često sadrži ove minerale, pa je osnovna razlika između mineralne i obične kozmetike zapravo u sastojcima koje ne sadrže. Zato u pravoj mineralnoj kozmetici nećete naći konzervanse, mirisne komponente, ulja, veštačke boje, alkohol i slično.

 

Zašto dermatolozi preporučuju mineralnu kozmetiku?

Kao što smo videli prema sastavu, mineralna šminka ne sadrži uobičajene sastojke koji mogu iziritirati osetljivu kožu, pa je u većini slučajeva pogodna i za osobe sa osetljivom ili problematičnom kožom – često ćete čuti da je dermatolozi preporučuju za kožu sklonu aknama, osobama sa rozaceom ili sa vrlo osetljivom kožom. Kod aknozne kože, važno je da šminka ne sadrži komedogene sastojke (odnosno sastojke koji zapušavaju pore), a kod mineralne šminke je to često i slučaj.

 

Zaštita od UV zračenja:

Mineralna šminka pruža i blagu zaštitu od UV zraka – titanijum-dioksid i cink-oksid su česti sastojci ovih proizvoda. Ovi minerali deluju kao fizički blokatori UV zraka, štiteći kožu od oštećenja. Ipak, imajte u vidu da je ova zaštita vrlo ograničene moći, pa uvek nanesite proizvod sa odgovarajućim SPF-om pre nego što se našminkate (još jedan trik – sačekajte da koža potpuno upije serum, krem ili losion pre nego što počnete sa nanošenjem mineralne šminke. Tako ćete izbeći stvaranje pečata i fleka na koži).

 

PREPORUKA?

 

Gosh Mineral Powder dolazi u klasičnoj plastičnoj posudici sa stoperom, kojega okretanjem zatvarate, tako da se puder ne razlijeće okolo kada otvarate pakiranje.

Ovo je puder u prahu koji se nanosi četkom kabuki ili bilo kojom čvršćom četkom koja može podići puder i lepo ga stopiti na koži. Nijansa mi dobro odgovara i pruža srednje prekrivanje, ali neće u potpunosti pokriti.

 

Puder je vrlo lagan puder u prahu, svilenkaste teksture koji olakšava stapanje kože. Pruža srednje do potpuno prekrivanje i besprekornu mat površinu.

 

 

Karakteristike:

- Nudi srednje do potpunu pokrivnu moć
- Izgleda vrlo prirodno na vašoj koži
- Vrlo lagane, satenske teksture
- Lako se nanosi, stapa se sa vašom kožom
- Vegan

 

Upustvo za nanošenje:
Kistom nanesite puder na podlogu pre nego što nanesete šminku za oči. Obavezno nanesite puder na celo lice, uključujući usne i područje oko očiju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trenutno nema komentara

Slični članci

01.
Apr.
2024.
Blog
12.
Jan.
2024.
Blog
Nagradna igra: U Mil-Pop svrati, sa nagradom se vrati!
11.
Jan.
2023.
Blog
Mil Pop se pobrinuo za lijep početak 2023 godine!  
19.
Oct.
2022.
Blog
Alma Ras slavi svoj rođendan uz poklone i popuste na novu kolekciju
11.
Jul.
2022.
Blog
REVLON COLORSTAY   REVLON COLORSTAY BLOT KAMENI PUDER - Puder za vezivanje sa snagom upijanja! Revlon ColorStay Blot Setting Powder je puder za matira...
04.
Jul.
2022.
Blog
NOVO u Mil-Pop ponudi! Savršen donji veš je stigao! Otkrijte novu Golden Lady Underwear liniju donjeg veša od ORGANSKOG PAMUKA za nevid...
07.
Dec.
2021.
Blog
Ako ste u potrazi za idealnim poklonom za vaše najdraže ili jednostavno želite sebe usrećiti kvalitetnim vešom ili udobnim kombinacijama za spa...